English version of this page

MED-nytt, nr 2 – 2024

Semesterstart og nytt om det som skjer i 2024

MED-nytt.

Leder: Nytt år, nye muligheterDekan Hanne Flinstad Harbo

Det nye året er nå godt i gang, og det er stor og god aktivitet både med undervisning, forskning, administrative oppgaver og møter rundt om på hele fakultetet, forteller dekan Hanne Flinstad Harbo.

Hun rapporterer også om fakultetets møte om fremtidens helsevesen, studiestart, dialogmøter ute på enhetene, nytt velkomstmøte for nyansatte og oppfordrer deg til å bli med på seminar om likestilling og mangfold.

Ikke glem å nominere din dyktige kollega til Jahreprisen eller Nobelprisen.

Les hele lederartikkelen.

Aktuelt om MED

Et løft for mangfold, likestilling og inkludering ved MEDArbeidsgruppen

Fakultetets tiltaksplan for mangfold, likestilling og inkludering er på plass. Nå arrangerer LIM-utvalget ved fakultetet og Arbeidsgruppen om rasisme, diskriminering og helse ved Helsam et seminar for å diskutere veien videre. Kom på seminar og bidra med innspill til arbeidet. Les hele saken på nettsidene.

Studier

Studenter gjorde det godt på eksamen under pandemien 

Å lage et rettferdig eksamensopplegg for studentene på andre året av medisinstudiet var krevende under pandemien. Nå viser en studie at det var vellykket. 
Les mer på instituttets nettsider 

studentSkriket fra en mamma – reisebrev fra utvekslingsstudent

En kvinnes hjerteskjærende skrik høres over hele barnemottaket. Du trenger ikke å ha hørt det før for å forstå hva det betyr. Medisinstudent Julie Ytre-Eide, som også jobber ved Senter for bærekraft i helseutdanningene (SHE), skriver om sine erfaringer fra utveksling ved Gøteborg Universitet i høst. Les mer på nettsidene for SHE.

Orienteringer

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er tirsdag 20. februar. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Her finner du referat fra forrige møte.

Oversikt over fakultetsstyremøter og IDF-møter i 2024 (PDF) med frister for å melde inn saker. Neste fakultetsstyremøte er 12. mars. Sakskart og protokoller blir oppdatert her.

Møter i Universitetsstyret i 2024. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 6. februar.

Muligheter og frister

  • Se alle viktige frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities

  • Følg med i årshjulet for prisutlysninger. Nå er det veldig mange viktige utlysninger med knappe frister: Kronprins Haakons forskningspris for astma og allergi 2024, Nobelprisen i fysiologi eller medisin og Anders Jahres priser.
    Nominer dine beste samarbeidspartnere og kollegaer!

  • Åpen utlysning fra UiO:Livsvitenskap: Støtte til tiltak ved UiO som er forenelige med UiOs livsvitenskapsstrategi for forskning, innovasjon og utdanning med mål om å sikre og styrke internasjonal konkurransekraft innen livsvitenskap.

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, X, Linkedin og Instagram.

veterinær med hest
IMB: Avliving av dyr kan gi selvmordstanker hos veterinærer. Helene Seljenes Dalum har forsket på hva som er forbundet med selvmordstanker hos veterinærer. I juni tok hun sin doktorgrad ved IMB, og har kommet noen skritt nærmere årsakene.

 

Munnbind på bakken
Helsam: Skal forske på avfall fra helsesektoren

– Hvis helsesektoren var et land, ville den vært den femte største utslippskilden av karbondioksid på planeten. 

 

Mskulptur av kvinne som river seg i håretedisinbloggen: Hjernesykdommer rammer menn og kvinner ulikt av Claudia Barth, Hannah Oppenheimer, Arielle Crestol og Ann-Marie G. de Lange. Hvordan ville helsetjenestene våre vært om det ble forsket mer på helse og kjønnsforskjeller? Vi ser på kjønnsforskjeller i sykdommer som rammer hjernen.

 

Apollon


Apollon: De fornyer den kunstige intelligensen.

Dagens kunstige intelligens har mange svakheter. Den kan ta feil. Den sier ingenting om usikkerheten. Og den bruker altfor mye energi. Nå er forskere i gang med å løse disse problemene.

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 25. jan. 2024 09:54 - Sist endret 9. feb. 2024 13:08