Anne Julie Semb med i NRK- og UiO-satsingen Samenes historie

Ikke gå glipp av NRK P2 og Norgeshistorie.no UiOs spennende serie Samefolkets historie, som ble lansert 24. november. Dekan og professor i statsvitenskap Anne Julie Semb bidrar i flere av episodene.

Flere personer på en scene

Lansering av Samenes historie på UiO i sentrum:  Fra venstre: Berit Kolberg Rossiné, Anne Julie Semb, Kristin Torbergsen, Steinar Pedersen og Astrid Andresen.(Foto: Gro Lien Garbo/UiO) 

Det handler om fornorskning og kamp om rettigheter, men også om stolthet og om å ta historien tilbake. I den nye radioserien Samenes historie på NRK P2 fortelles norgeshistorie med et samisk perspektiv. Hvilken rolle spiller formidling om samisk historie for forsoningsarbeidet?, er ett av mange spørsmål som stilles. Gjennom tretten episoder, som strekker seg fra steinalderen til i dag, tar forskere for seg samisk kultur, samfunnsliv og næringsveier. Historien ses i lys av brede internasjonale, regionale og nasjonale sammenhenger.

Det pågår for tiden endringer i samenes rettigheter og posisjon i Norge, som et resultat av prosesser som har pågått over lang tid. En av disse er Sannhets- og forsoningskommisjonen ledet av Dagfinn Høybråten, der Anne Julie Semb er et av 11 medlemmer. En av episodene handler nettopp om dette arbeidet. 

Publisert 16. des. 2021 13:20 - Sist endret 16. des. 2021 13:20