Bildet kan inneholde: dress, panne, nese, hår, kinn.
Publisert 17. juni 2022 13:02

Fakultetet styrker kommunikasjonsarbeidet fra 8.august. Da starter vår nye kommunikasjonsleder Lise Paulsrud Mjørlund. - Vi ser fram til en styrket innsats på kommunikasjonsfeltet, sier Johannes Elgvin, leder for seksjon for forskning og kommunikasjon ved SV-fakultetet.

Fire mennesker som panel på en scene BI - To kvinner og to menn
Publisert 17. juni 2022 08:35

Under Partnerforums store vårkonferanse: Demokrati, tillit og forvaltningen og Topplederkonferansen: Demokratieffekt og rolleforståelse, begge i juni, gjorde forskere fra SV-fakultetet seg sterkt gjeldende. Professor og statsviter Carl Henrik Knudsen og ekstremismeforsker og antropolog Cathrine Thorleifsson var med på begge arrangementer.

Kvinne i 40-årene - portrett, som smiler
Publisert 16. juni 2022 23:44

- Kurset er utviklet av LINK og USIT-juristene sentralt, mens vi på SV har jobbet ut den siste modulen med konkrete problemstillinger man kan møte i samfunnsfaglig forskning, sier seniorrådgiver  og forskningsrådgiver Marit Eldholm, som har jobbet mye for å få et tilpasset nettkurs i personvern på fakultetet.

Bildet kan inneholde: briller, panne, nese, briller, kinn.
Publisert 15. juni 2022 14:02

- Jeg ønsker at mine kolleger skal trives på jobb og sammen og  vil gjerne være med på å hjelpe til med  å løse utfordringer, sier Matthew Rix Whiting, som er nyvalgt verneombud for Fakultetsadministrasjonen.

Bildet kan inneholde: armatur, shorts, kjøretøydør, gulvbelegg, farger og nyanser.
Publisert 15. juni 2022 13:44

Det blir nye farger og mer lys.Gjenbruksmateriale fra de gamle skuffeseksjonene under skrivebordene på flere kontorer er resirkulert og  brukt i fondvegger og på flere kjøkken. I løpet av sommeren vil mesteparten av det bygningsmessige ansiktsløftet av Eilert Sundt hus være ferdig.

Bildet kan inneholde: person, panne, hår, nese, kinn.
Publisert 27. apr. 2022 18:51

Det ble nylig kjent at Bård Harstad, professor ved Økonomisk institutt, har fått ERC- Advanced grant. Fra før har han fått både ERC Starting grant og ERC Consolidator grant. Økonomen og klimaforskeren er den eneste  i Norge, som har fått full pott av midler på alle tre nivåer i disse tildelingene fra EUs forsknigsråd.

Bildet kan inneholde: smil, moro, mennesker, skjerf, stjal.
Publisert 27. apr. 2022 18:11

Har du ennå ikke hørt noen av de mange podkastene som er laget på  UiO  under overskriften Universitetsplassen? Nr. 100 handler om klima. Krig i Europa er en annen overskrift.  Og  Thomas Hylland Eriksen og Ståle Wiig   har mange interessant gjester i sin podkast Hylland & Wiig.

Dame med kort har ute i sola - portrett
Publisert 21. apr. 2022 14:30

­- Det er en stor ære å være det første ikke-svenske medlemmet i Det svenske klimapolitiske rådet.  Medlemmene er knallgode akademikere fra mange ulike disipliner, sier Elin Lerum Boasson, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved UiO . 21. april ble hun utnevnt til medlem i rådet.

Bildet kan inneholde: mecha, gulv, hylle, bildesign, hjul.
Publisert 1. apr. 2022 08:50

To av robotene har allerede ankommet Det samfunnsvitenskapelige fakultet og en tredje er ventet i månedsskiftet mai/juni. Infosenteret på SV-fakultetet blir med dette det første infosenteret i Norge som blir betjent av roboter.

Eilert Sundt hus på Blndern
Publisert 10. mars 2022 16:37

Oppussingen av Eilert Sundt hus følger tidsplanen. Ansatte som sitter i midlertidige lokaler på Ullevål stadion og i Nydalen kan se fram til å flytte "hjem igjen" ved årsskiftet. Det blir digitalt allmøte om rehabiliteringen 21. mars kl. 14.00.

Gruppebilde på Lysebu- skog og himmel ute
Publisert 10. mars 2022 16:01

I februar inviterte fakultetsledelsen nye vitenskapelig ansatte på SV-fakultetet til et lunsj til lunsj-seminar på Lysebu. Det ble et døgn med spennende faglig utveksling og også en oppdatering på hva fakultetet forventer og kan tilby.

portrett Johannes Elgvin
Publisert 3. feb. 2022 12:18

Fakultetet har besluttet å samle kommunikasjonstjenestene under en felles ledelse på fakultetsnivå. - Vi ønsker å sikre at alle grunnenheter har lik tilgang på profesjonelle kommunikasjonsressurser, sier Johannes Elgvin, leder for Seksjon for forskning og kommunikasjon ved SV-fakultetet.

Bildet kan inneholde: musiker, interiørdesign, kunstner, kunst, dress.
Publisert 31. jan. 2022 15:58

Det er bred enighet om behovet for en kunnskapsbasert forvaltning, men eksperter opptrer ikke alltid rent faglig og nøytralt. ARENA-forskere har undersøkt hvordan eksperter kan holdes ansvarlige.