Sentralbanksjef Øystein Olsen takket av - også på Blindern

Sentralbanksjef Øystein Olsen holdt 22. februar årstalen sin for studentene på Blindern. Det er 11. gang han - tradisjonen tro - gjør dette. Og siden  han nå pensjoneres seg- også siste gang.Vi ønsker hans etterfølger Jens Stoltenberg velkommen neste år. 

IFrame

Det var med et visst vemod at både ansatte og studenter tok imot sentralbanksjef Øysten Olsen da han kom til SV-fakultetet for ellevte gang for å holde årstalen her. Men studentene stilte ikke minder kritiske spørsmå av den grunn om renten, strømpriser, situasjonen i Europa og mye mer. Og Olsen var litt løsere i snippen enn ellers og tok seg ekstra god tid til spørsmål. Han lovet også å legge inn et godt ord til sin etterfølger Jens Stoltenberg- også han alumni fra Økonomisk  institutt. Så det kan være grunn til å tro at tradisjonen vil holdes i gevd - også av han. 

Det var en rørt Øystein Olsen som ble takket av av dekan Anne Julie Semb med  Bodil Stenseths biografi om Eilert Sundt og med blomster. 

Blant venner: Halvor Mehlum, Øystein Olsen, Anne Julie Semb, Svein Stølen og Gisle Hellsten. I Bakgrunnen Tore Nilssen. (Foto: Gro Lien Garbo/ UiO) 

 

Publisert 10. mars 2022 19:11 - Sist endret 12. mars 2022 09:54