27 millioner til nevrovitenskapelig forskning - NevroNor

NevroNor lyser ut inntil 30 millioner kroner til forskningsprosjekter som innebærer internasjonalt ledende nevrovitenskapelig forskning.

The Golgi stain first allowed for the visualization of individual neurons.

  • Søknadsfrist: 17.10.2012 kl. 13:00

NevroNors fremste mål siden satsingen ble opprettet i 2006, har vært å støtte norsk nevrovitenskapelig forskning av internasjonalt ledende kvalitet. Forskningen skal ha relevans for human helse og sykdom. NevroNor vil legge til rette for en samordning av forskningsmidler innen nevrovitenskap, samt styrke nasjonale satsinger.

NevroNor vil dessuten fremme nevrovitenskapelig forskning gjennom nasjonale møter og ved å informere forskere, forskningsfinansierende enheter og allmennheten. Innovasjon knyttet til nevrovitenskapelig forskning er vesentlig for NevroNor. NevroNor er bevisst de store utfordringene knyttet til aldring og helse, der demens og andre degenerative hjernelidelser, hjerneslag og psykiatriske sykdommer utgjør særlige utfordringer.

NevroNor ønsker å utvikle rollen som en samordnende instans for å styrke nasjonal nevrovitenskapelig forskning i et internasjonalt samarbeid, på prosjektnivå og gjennom å delta i EU Joint Programme – Neurodegenerative Disease Research (JPND).

Publisert 11. sep. 2012 09:00 - Sist endret 11. sep. 2012 10:15