Fakultetsnytt uke 40

Nå er programmet for årets Utdanningskonferanse ute! Meld deg på og ta turen til Blindern i november.

Illustrasjon av foredragsholder og publikum. Tekst: Utdanningskonferansen 2023.

Du kan delta på både deler av konferansen eller hele dagen. Illustrasjon: LINK, UiO.


Utdanningskonferansen 2023

Torsdag 30. november arrangeres den årlige utdanningskonferansen ved UiO! Konferansen holdes i Georg Sverdrups hus og dagen er satt av til flere foredrag, panelsamtaler og idéverksteder om utdanningskvalitet og teknologi. 

Se program og meld deg på konferansen!

Tid og sted: 30. november kl. 08:00-17:00 i Georg Sverdrups hus, Blindern.

Konferansen er arrangert av LINK, UiOs pedagogiske akademi, Universitetsbiblioteket, Studentparlamentet, CELL og ledelsen ved UiO.


Dette er viktig å vite angående den nye cateringavtalen

25. september ble den nye cateringavtalen ved UiO lansert. Kreativ Catering og LETT er nye leverandører, og Elvebredden Catering og Gastro Catering fortsetter som før. Det er satt fokus på bærekraft og miljø. Ansatte ved fakultetet vil derfor oppleve noen endringer i maten som leveres og i rutiner ved bestilling av mat:

  • Ansatte kan ikke lenger velge hvilken leverandør de vil bestille mat fra eller nøyaktig hva man vil ha. Maten er istedenfor samlet i ulike kategorier, f.eks. lunsjmeny påsmurt eller lunsjmeny salat. Dette er for å redusere matsvinn.
  • Det er kommet nye bestillingsskjema utarbeidet av innkjøp sentralt som skal benyttes.
  • Vær oppmerksom ved bestilling av glutenfri mat. Det har kommet tilbakemeldinger om at glutenfri mat kan serveres som salat istedenfor glutenfrie varianter av f.eks. brødmat.
  • Vennligst fortsett med å sende inn bestillinger én uke i forveien istedenfor to dager slik som beskrevet i skjemaene. Dette blir for kort tid for innkjøperne til å behandle bestillingene. 

Gi beskjed til innkjøperne ved fakultetet om hvordan du opplever bruken av de nye skjemaene. De jobber kontinuerlig med å forbedre skjemaene og hjelpe ansatte med bestillinger, men ha tålmodighet! Det kan ta tid før man finner rytmen i et nytt system.


Dekankandidatene vil styrke fakultetets positive utvikling

Les nyhetssaken om valgmøtet som var den 25. september der dekankandidatene presenterte seg for studenter og ansatte.


Young CAS Grant: Utlysning av midler til yngre forskere 

Senter for grunnforskning (CAS) ved Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) lyser ut midler til to unge forskere under 40 år for perioden 2024-2026.

De to kandidatene som velges ut, mottar 750.000 NOK hver over to år til dekning av utgifter for samlinger i gjennomføringen av prosjektet. Deltageren fritas for undervisningsoppgaver og administrative oppgaver i forbindelse med samlingene. Midlene brukes til å rekke reise og opphold i forbindelse med samlingene og også i noen grad frikjøp fra undervisningsoppgaver for deltagerne i prosjektet.

Les mer om Young CAS Grant og kriterier for søknaden

Initiativet finansieres av CAS og er et samarbeidsprosjekt mellom Akademiet for yngre forskere og DNVA.

Søknadsfrist: 9. desember 2023.


Lansering av Forum for dyrevernrett

Forum for dyrevernrett inviterer til åpningsseminar! Forumet er et nytt tverrfaglig forskningsnettverk ved IKRS for forskere og praktikere som arbeider med spørsmål knyttet til den juridiske reguleringen og beskyttelsen av dyr. 

Arrangementet går over to dager, med foredrag og diskusjon den første dagen og tekstlab den andre dagen. Det er mulig å delta på begge dagene eller hver for seg.

Se program og påmelding til seminarene. 

Tid og sted: 8. - 9. november fra kl. 13:00 i Professorboligen, Det juridiske fakultet.

Nærbilde av en måke.
Vitenskapelige ansatte med interesse for regulering av dyrehold og dyrevern er velkommen til seminarene! Foto: Tarpit Grover/Unsplash.

Jusbloggen "Retten i samfunnet" lanseres snart

Fakultetet lanserer i oktober en blogg på jus.uio.no som alle vitenskapelige ansatte ved fakultetet kan publisere innlegg på. Bloggen heter "Retten i samfunnet", og redaktør er Vibeke Blaker Strand. 

Les mer om bloggen og hvordan du kan bruke den på For ansatte-sidene.


Ny ansatt i administrasjonsseksjonen

Hils på ny administrativ Ph.D.-rådgiver, Birgit Abfalterer!


Want to understand Norwegian Working Culture?

International Staff Mobility Office (ISMO) invites all staff members with an international and Norwegian background to the workshop "Want to understand Norwegian Working Culture?".

The Norwegian working environment is full of social norms and unwritten rules. The aim of this workshop is to provide participants with interesting and fun, but also important and useful insights into such norms and rules. 

Time and place: November 14th at 9:00 AM - 11:30 AM, Stort møterom (room 2531) in Georg Sverdrups hus. 

Deadline for registration: November 7th at 11:00 PM.


Pedagogisk læring krever oppdaterte digitale verktøy

Prosjektgruppen Digitalt læringsmiljø 2030 jobber med å kartlegge det digitale læringsmiljøet ved UiO. Prosjektleder Lex Nederbragt forteller i et intervju at det snart er på tide å fornye læringsplattformene Canvas og Inspera.

Hele intervjuet med Nederbragt og planene til Digitalt læringsmiljø 2030 kan du lese i artikkelen på Uniforum.

Smilende mann sitter ved en pult og datamaskin inne på et kontor.
Prosjektleder Nederbragt forteller at det kan bli aktuelt å bruke kunstig intelligens i læringsanalyser. Foto: Martin Toft/Uniforum.

Kommende arrangementer i Domus Bibliotheca

14:00, Domus Bibliotheca
16:15, Helga Engs hus, aud. 2

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser


Rektors blogg


Ledige stillinger

Stilingsutlysningene hentes automatisk fra www.jus.uio.no/om/jobb/index.html hvor du også finner studentstillinger som er lyst ut.

Vitenskapelige stillinger

Ingen ledige stillinger.

Teknisk-administrative stillinger

Ingen ledige stillinger.


Fakultetet i mediene

De fem siste medietreffene om fakultetet fra Retrievers overvåkning av digitale medier.


Dekanvedtak på nett

Se flere dekanvedtak

Publikasjoner


Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag for publisering følgende uke.


Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

  • Det finnes allerede måter å kontrollere for UU i ulike programmer: i Canvas er tilgjengelighetsknappen ikonet med mennesket på. Se figur 1. I Microsoft 365 programmene kan man sjekke tilgjengelighet via et menneskeikon nederst til venstre i dokumentet, se figur 2 og 3.
Publisert 2. okt. 2023 10:24 - Sist endret 9. nov. 2023 15:14