Koble sammen skjemaer for videresending og digital signering av samtykker i Nettskjema

Om du lenker sammen flere skjemaer kan du innhente samtykke og samtidig få et avidentifisert datasett.

Lenk skjemaer for avidentifisering

Hvis du setter opp flere skjemaer i lenke kan du unngå at direkte identifiserbare ID-er blir liggende sammen med datasettet ditt. Det første skjemaet kan være et samtykkeskjema. Husk å samle alle personopplysninger sammen med samtykket, slik at datasettet ditt blir helt avidentifisert.

Et samtykkeskjema krever innlogging og signering med ID-porten, så dersom du ønsker å kombinere dette med invitasjon på e-post/SMS, må du lage et skjema for dette i forkant av samtykkeskjemaet.

Samtykker i TSD

Du må selv registrere ditt samtykkeskjema i TSD-prosjektet ditt via https://p01-consent-portal.tsd.usit.no/. Denne nettsiden er kun tilgjengelig når du er inne i TSD-prosjektet ditt. Merk at du må være administrator på prosjektet for å registrere samtykkeskjemaet i TSD-prosjektet ditt.

Prisen er kr 2,50 +mva per signerte samtykke. Dette legges på faktura for TSD-prosjektet.

Alle samtykker gitt til TSDs samtykkeløsning blir gjort tilgjengelig for prosjekteier i https://consent-portal.tsd.usit.no. I tillegg blir kopi sendt til respondentens digitale postkasse. Her kan hen også endre samtykket sitt.

Løsningen er designet for innsamling av data i kategori Sort og signering skjer med ID-porten nivå 4, som er godkjent for å samtykke til at det hentes ut registerdata om en selv.

Vi anbefaler at du tester dette nøye før du starter datainnsamling og ser videoforedraget under i forkant.

Slik kobler du sammen skjemaer

Videresending kan settes opp på to forskjellige måter, den første måten settes inne i Innstillinger, og den andre måten er å gjøre det i et radioknappspørsmål inne i Bygg skjema. Hvis videresending skal settes opp i et radioknappspørsmål i Bygg skjema må videresending inne i Innstillinger være satt satt til nei, hvis ikke overskrider denne videresendingen fra radioknappspørsmålet.

Videresending fra Innstillinger

1. Gå til Innstillinger og velg Skjema-ID eller en liste med ID-er for videresending. Her skriver du ID til skjemaene du vil videresende til. Om du skriver flere ID-er, vil Nettskjema videresende til et tilfeldig skjema av disse skjemaene.
  2. Sett inn spørsmålet Referanse-ID i det eller de skjemaene det videresendes til. Dette spørsmålet er skjult for den som svarer, men fungerer som et vanlig spørsmål. Ikke sett dette spørsmålet som obligatorisk.
  3. Referanse-ID viser hvilket svar på første skjema som videresendte.
  4. Test at det virker som forventet.
  5. Kodebokverdien til Referanse-ID er ikke spesiell, og kan forandres slik som de andre kodebokverdiene, uavhengig om skjemaet leverer til TSD eller ikke.

Videresending fra et radioknappspørsmål i Bygg skjema

• Trykk på den blå Innstillinger-knappen på toppen et radioknappspørsmål og velg at dette skal brukes til Videresending til ny skjema-ID.
  • Radioknappspørsmålet får da et nytt felt der du kan skrive inn skjema-ID som bruker skal videresendes til etter levering av svar. Husk å legge inn Referanse-ID-spørsmål i det skjemaet som det videresendes til dersom det skal være mulig å koble svarene fra de to skjemaene.
  • Videresending inne i fanen Innstillinger må som sagt være satt til nei for at dette skal virke.

Slik velger du signering

1. Koble først begge skjemaene til TSD.
  2. Velg signeringsnivå på første skjema, dette er ofte et samtykkeskjema.
    • Bruk Signering med ID-porten nivå 4 om personen samtykker til uthenting av registerdata
    • Ellers bruk Signering med ID-porten nivå 3
  3. Velg innloggingen med samme nivå uten signering på neste skjema. Ikke spør om fødselsnummer i spørreskjema. Det er kun samtykkeskjema som skal ha spørsmål om fødselsnummer hvor da spørsmålet Person-ID kan Forhåndsutfylles fra ID-porten. Dette settes i Bygg skjema og nederst på selve spørsmålet etter at du har skrudd på signering.
  4. Test at dette fungerer som forventet

Se video

Slik kobles dataene fra de avidentifiserte skjemaene

Har du flere avidentifiserte skjemaer som videresender til hverandre kan dataene kobles sammen for eksempel i excel. Les om hvordan å gjøre dette.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:
Chat
Send inn sak
Videomøte
Telefon

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 22. juni 2020 15:17 - Sist endret 2. juli 2021 10:37