English version of this page

MED-nytt, nr 10 – 2024

Ny direktør ved fakultetet. Oppdatering om utredningen av mulig felles organisering med OD. Tildeling til innovative forskere. Biomarkørfasilitet åpnet på Ahus. Midler til ny forskningsinfrastruktur.

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: Ny fakultetsdirektør

Dekan Hanne Flinstad Harbo ønsker Hanna Ekeli velkommen som ny fakultetsdirektør over sommeren og informerer om siste del av prosessen for utredningen av mulig felles organisering med OD.

En fin 17. mai-feiring og god pinse ønskes alle!

Les hele dekanens lederartikkel

 

Aktuelt om MEDHanna Ekeli

Ekeli ny fakultetsdirektør

Universitetsstyret vedtok 14. mai 2024 å tilby Hanna Ekeli stillingen som fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultet ved Universtitetet i Oslo.

Les hele saken på UiO's hovedside

 

1,3 millioner til innovative forskere fra Veksthpersonportretteruset

Fire miljøer fra MED var blant de elleve forskningsgruppene som har fått såkornsmidler fra Veksthuset til å utvikle egne innovasjonsideer. Gratulerer til Charlotte Boccara (NCMM), Gustavo Jose da Silva (IMB), Mathias Toft (Klinmed) og Torbjørn Omland (klinmed).
Les hele saken på nettsidene til Veksthuset for verdiskapning

 

 

åpning av kjernefasilitetNy biomarkørfasilitet åpnet på Ahus

Det nye analyseinstrumentet gir betydelig økt kapasitet for å analysere blodprøver. Det er gode nyheter for forskere på Ahus.

Les hele saken på Klinmeds nettsider

 

illustrasjon forskningsinfrastruktur innen lysmikroskopi og sekvenseringUiO-midler til ny forskningsinfrastruktur innen lysmikroskopi og sekvensering

Gratulerer til forskningsmiljøene til William Louch og Dag Undlien som får støtte fra UiO til anskaffelse av ny forskningsinfrastruktur. 

Les hele saken på Klinmeds nettsider.

Orienteringer

Ledelsens møter

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Du kan følge fakultetet på facebook, LinkedIn og Instagram.

Andersen og LengleIMB: Det er klimasmart å følge kostrådene.
Vi kan slå to fluer i en smekk ved å følge kostrådene: Det er bra for helsa, og det minsker klima- og miljøavtrykket vårt både nasjonalt og internasjonalt, sier Lene Frost Andersen og Julie Marie Lengle.
 

 

Elna og HanneUniversitetsplassen podkast: Unge kreftoverlevere og pasientkommunikasjon. Å være en ung kreftoverlever, er ikke det samme som å være helt som før sykdommen. Helsepersonell må være lydhøre, og den som har vært syk trenger å kunne sette ord på sin egen situasjon. 
 

illustrasjon fraværsgebyrMedisinbloggen: Hvorfor har vi fraværsgebyr? av Joar Fystro og Eli Feiring. Manglende oppmøte til sykehustimer kan koste deg dyrt. Det såkalte fraværsgebyret sørger for det. Men hva er egentlig hensikten med gebyret, og hva er begrunnelsen for i det hele tatt å bruke det på norske sykehus?

 

MehlumUniversitetsplassen podkast: Tett på selvmordsforsker Lars Mehlum: – Jeg har lært utrolig mye av alle møtene med folk som enten har tenkt på, eller har gjort forsøk på å ta livet sitt. 

 

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 16. mai 2024 08:57 - Sist endret 29. mai 2024 12:35