2021 - Side 2

Publisert 26. mai 2021 14:34

- Jeg er mest motivert av å jobbe for vilkårene for akademisk frihet og selvstyret i et samfunn som mer og mer dreier over til å bli ledet ut fra politiske mål, styringsprinsipper og krav om lønnsomhet og produktivitet, sier Helene Amundsen Nissen-Lie. Hun er professor ved Psykologisk institutt og stiller som kandidat for de vitenskapelig ansatte til universitetsstyret.   

Publisert 11. mai 2021 17:26

De siste ukene har etasjene i Eilert Sundt hus blitt tømt for det meste av bøker, bord, stoler og folk. Så er det å belage seg på  midlertidig tilværelse på Ullevål stadion og i Nydalen til oppussingen er ferdig.  

Publisert 11. mai 2021 12:41

- Jeg er  glad for at vi har klart å samle et så mangfoldig nettverk av norske institusjoner for høyere utdanning som alle underviser og forsker på problemstillinger knyttet til ulike typer organisasjoner samt organisasjonsreformer,  sier Jens Jungblut, førsteamanuensis ved Institutt for statsvitenskap, som setter pris på tilslag om NFR-midler til prosjektet.   

Publisert 11. mai 2021 10:28

- Over 200 personer ved UiO jobber på en eller annen måte med eksternfinansierte prosjekter fra Forskningsrådet og EU. Prosjekt Fellesløsninger søker å samle denne kompetansen, utvikle den videre og dele den med hele organisasjonen, sier Johannes Elgvin, som leder arbeidet.

Publisert 4. mai 2021 16:53

- Det er hyggelig å få prisen og ekstra hyggelig at den bidrar til oppmerksomheten rundt samfunnsvitenskapenes viktige rolle når det gjelder innovasjon.  Innovasjon handler om langt mer enn "ting", sier professor ved Økonomisk institutt Karen Helene Ulltveit-Moe. 

Publisert 23. apr. 2021 14:11

For første gang i Norge kunne kommende studenter søke på den nye studieretningen i samfunnsvitenskap på Honours-programmet. Studieretningen fikk hele 14,5 søkere per studieplass. SV-fakultetet tilbyr i første omgang 20 plasser på denne studieretningen.

Publisert 8. apr. 2021 13:19

- For økonomiseksjonen blir det store endringer - spesielt for regnskapsteamet, men også etter hvert for prosjektcontrollerteamet, sier Geir Sigvat Toft, som er seksjonssjef for økonomi ved SV-fakultetet. Han ber folk om å være litt ekstra tålmodige med økonomiseksjonen fram til 1. mai, da det nye regnskapssystemet skal være på plass.

Publisert 7. apr. 2021 18:30

Tredje og fjerde etasje i Eilert Sundts hus, der fakultetsadministrasjonen holder til, skal være ute av bygget 20. april. Deretter følger TIK, ISV, ØI og SAI. Flyttekabalen ser ut til å fungere som planlagt.

Publisert 15. mars 2021 16:51

Frilansjournalist Anders Hammer er nominert til Oscar med kort-dokumentaren: «Do not split». På Institutt for statsvitenskap: Peace and Conflict Studies (PECOS) er de stolte over alumnien.  

Publisert 4. mars 2021 17:43

9. mars skal uio.no endelig få nytt design.

- Det nye designet vil rulles ut fakultet for fakultet og vi nettredaktører får fortløpende beskjed når våre nettsted er konvertert, sier nettredaktør på SV, Therese Næss Marthinsen.

Publisert 4. mars 2021 11:48

Før 6. mai skal alle ansatte som har arbeidsplass i Eilert Sundts hus ha pakket seg ut av kontorer og landskap. Neste stopp er midlertidige lokaler i Nydalen og på Ullevål stadion.  Fakultetsadministrasjonen skal først til pers og må ha tømt kontorene sine innen 23. mars.

Publisert 3. mars 2021 15:56

- Jeg har ikke full oversikt, men det har nok blitt mellom 40 og 50 intervjuer i løpet av februar, sier Kristian Stokke, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi og Myanmar-ekspert. Han har vært mye brukt av mediene etter kuppet i Myanmar 1. februar.

Publisert 29. jan. 2021 09:28

Rebecca Hynes er ansatt som personalkonsulent i fakultetsadministrasjonen.

Marit Eldholm er engasjert som vikar for avdelingsleder på C-REX 

Emil Bæk Holland er ansatt som seniorrådgiver i Seksjon for forskning og kommunikasjon, fakultetsadministrasjonen.

Katrine Blindheimsvik er engasjert i vikariat som kontorsjef på Sosialantropologisk institutt.

Publisert 28. jan. 2021 19:38

Ti forskere fra SV-fakultetet fikk på tampen av fjoråret til sammen 123 millioner kroner fra Forskningsrådet. De skal forske på  alt fra skattesystemet til livskvalitet og europeisk integrasjon. Professor ved Psykologisk institutt, Espen Røysamb, var ekstra heldig og fikk «dobbelt opp» med tilslag på to ulike NFR-prosjekter på til sammen 24 millioner kroner.

Publisert 28. jan. 2021 18:26

I tidsrommet 15. april- 15. mai skal alle ansatte ut av kontorene i Eilert Sundt hus – og over til midlertidige lokaler på Ullevål stadion og i Nydalen.  Det er snart på tide å tenke på å pakke ned kontorene - særlig de som er velfylte.

Publisert 28. jan. 2021 17:44

Nettsidene til UiO er i ferd med å få et nytt og mer tidsmessig uttrykk.  De blir bedre tilpasset mobil og nettbrett -  og er mer fleksible. Foto vil i tillegg ha høyere kvalitet og prioritering.

Publisert 27. jan. 2021 20:33

En student ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er bekreftet smittet med Covid 19- viruset. Vedkommende har benyttet lesesaler på Blindern-  i henholdsvis Eilert Sundt hus og Georg Sverdrups hus torsdag 21. og fredag 22. januar. Studenten har bare hatt digital undervisning.