Prinsipper for datoer i Studentweb 2019-2020

Prinsipper for startdato for nytt semester i Studentweb og frist undervisningsopptak fra våren 2019 til høsten 2020.

Unntak fra åpning av Studentweb 1. juni/ 1. desember

De faste datoene for start av Studentweb for kommende semester i perioden våren 2019 til høsten 2020 faller på en helgedag eller mandag. Dette innebærer at vi må fastsette andre startdatoer enn de faste datoene 1. desember og 1. juni i fire semestre fra og med våren 2019.

Kriterier for frister første runde av undervisningsopptaket

Dagene datoene faller på medfører også endringer i opplegget rundt fristen for første runde av undervisningsopptaket. Kriterier for å kunne fastsette startdatoen for nytt semester i Studentweb og fristen for første runde av undervisningsopptaket i de aktuelle semestrene:

  1. Studentweb må ha en startdato for når vi går over til neste semester. Ved UiO skjer det i desember og juni. Det er enklere å håndtere informasjonen hvis startdatoen er i samme måned hvert år.
  2. Emnene må ha en startdato og en frist for å søke undervisningsopptak på dager hvor informasjonssentrene er åpne.
  3. Start av Studentweb for neste semester krever forberedelser som må gjøres dagen før. Medarbeidere ved UiO skal ikke jobbe på fri-, helge- eller helligdager for å forberede start av Studentweb.

Kriteriene innebærer

  • Studentweb må starte opp for det påfølgende semester på en tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag.
  • Emnene må ha frist for å søke plass på undervisningen på en mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag. Fredag er uegnet fordi emnene i Studentweb er søkbare til midnatt, altså etter at infosentrene er stengt for helgen.
  • Det blir en noe kortere periode for søknad om undervisningsopptak i Studentweb i juni og desember de semestrene 1. desember og 1. juni faller på en helgedag eller mandag.
  • Andre runde av undervisningsopptaket følger det samme opplegg som i tidligere semestre.
  • Publisering av svar på søknad om undervisningsopptaket i Studentweb må skje innen 20. juni for høsten og 20. desember for våren.
Publisert 4. juli 2018 11:35 - Sist endret 11. okt. 2019 09:26