Orientering for nye HR rådgivere ved MN

Regler og ressurser i personalarbeidet – hvordan finne fram?


MN-fakultetet

  • Fakultetet har en administrasjon, 9 institutt og 8 sentre organisatorisk plassert ved instituttene.
  • Fakultetet ledes av dekan, to prodekaner, fakultetsdirektør og assisterende fakultetsdirektør. Fakultetet har dekan som øverste leder. Fakultetsdirektøren leder på vegne av dekan administrasjonen på fakultetsnivå. Hvert institutt har en instituttleder samt en kontorsjef/administrativ leder med administrative lederfunksjoner innenfor fullmakter gitt av instituttleder.
  • Oppdrag fra grunnenheten til HR rådgiver skal komme fra den administrative lederen (kontorsjef/seksjonsleder), men man kan også få direkte henvendelser fra ansatte i fagmiljøet. Saker som kommer fra fagmiljøet bør godkjennes av kontorsjefen før man behandler saken videre. Alle oppdrag som utløser en lønnsbestilling skal komme i ePhorte fra kontorsjef ved instituttene.

MN HR

Råd og utvalg ved MN

  • Ansettelsesutvalget (AU) behandler saker som gjelder kunngjøring av og ansettelse i hoved- og bistilling som professor, førsteamanuensis, lektorer og forskere, samt opprykk til professor. AU innstiller til universitetsstyrets ansettelsesutvalg i saker som gjelder kunngjøring og ansettelse av professor for faglig ledelse og i saker som gjelder ansettelse i professorat uten utlysning (kallelse). Oversikt over myndighetsområdene ved MN.
  • Ansettelsesrådet ansettelsei tekniske og administrative stillinger
  • Instituttenes ansettelsesutvalg eller styre vedtar ansettelser av stipendiater og postdoktorer

UiOs personalkonsulentnettverk

UiO har et nettverk for alle personalkonsulenter med møter fire ganger i semesteret. På disse møtene får man informasjon om saker som angår alle personalkonsulenter ved UiO. Se møter i PK-nettverket med sakskart og referat. Møteinnkallinger sendes ut via e-postlisten personalkonsulenter@admin.uio.no.

Universitetets ressurser for personalkonsulenter

Personalarbeid ved UiO

Her kan du klikke deg videre til:

Elektroniske verktøy

  • ePhorte er UiOs elektroniske arkiv og saksbehandlingssystem, her ligger alle personalmapper og ansettelsessaker. ePhorte brukes også til elektronisk oversending av dokumenter fra personalkonsulenten til Seksjon for lønn. Dette kan du finne ut mer om på inngangssiden for personalmapperutiner, se særlig under brukerveiledninger.
  • Jobbnorge er UiOs rekrutteringssystem.
  • SAPDFØ er UiOs lønns- og personalsystem. Som personalkonsulent kan man få lesetilgang for å slå opp opplysninger og ta ut rapporter.

Statlige ressurser

Statens personalhåndbok (lovdata.no) - kokebok for alle personalspørsmål i staten. Dekker ikke spesielle universitetsforhold. Fint til oppslag, og har en grei søkefunksjon. Her finner du for eksempel hele tariffavtalen med lønnsrammer.

De mest sentrale lovkildene

Det mest sentrale avtaleverket

  • Hovedtariffavtalene i staten (regjeringen.no) - blir forhandlet fram av partene. En tariffavtale er per definisjon ufravikelig, man kan derfor ikke avtale verken bedre eller dårligere vilkår enn man har etter avtalen. En tariffavtale går foran loven – i de tilfeller loven åpner for å avtale andre vilkår enn man har etter loven. Hovedtariffavtalen kan i prinsippet inneholde hva som helst som gjelder arbeidsforholdet, inneholder bl.a. regler om lønnsfastsetting, ferie og permisjon.
  • Hovedavtalen i staten - blir forhandlet frem av partene, og gir regler for medbestemmelse, særlig for hvordan kommunikasjonen mellom arbeidsgiver og fagforeningene skal være. Er sjelden aktuell for den enkelte personalkonsulent.
Publisert 30. okt. 2015 17:55 - Sist endret 13. mars 2024 08:53